16:00

Kärra HF

Referat: IFK Hammarö - Kärra HF

Tung vinst i hemmapremiären!!

Efter en jämn fight går vi segrande ur denna rysare med 24-23. Vi började matchen med ett bra försvarsspel och kom till hyfsade lägen. Tack vare bra målvaktspel i bägge lagen är matchen väldigt målsnål. Efter 20 minuter står det 5-4 till oss. Vi lyckades gå till halvtidsvila med en ledning på 9-8. Första halvleks delikatess var när Lisa sprang i kapp en förlupen boll och kastade sig framför deras utrusande målvakt och lyckades fånga och kasta in bollen i tomt mål liggandes på golvet. Mycket härlig inställning.

Andra halvlek började på ett liknade sätt och det vi följdes åt i matchprotokollet. Kärra lyckades dock gå i från till en tremålsledning och vi tog timeout med 10 minuter kvar att spela. Spelarna följde de instruktioner som vi lade upp och med hjälp av sju mot sex spel lyckades vi komma ikapp. Vi vann sista 10 med 7-4. Riktigt roligt att se av dessa sju mål så stod helt plötsligt våra sexmetersspelare för fem av målen. Stor matchvinnare blev Elin som gör sista målet när det var 12 sekunder kvar, sedan stoppade hon Kärras sista anfall när det bara var två sekunder kvar trots att kostade henne en tredje utvisning och rött kort. Men det vart det värt.

Mest postitivtdenna match var hela lagets inställning till uppgiften och att vi vågade ta våra lägen och riktigt bra målvaktspel stora hela matchen.